Kun je niet kiezen tussen hamburgers en jerk chicken? Moet je ook gewoon niet doen! Met deze lekkere Jerk Chicken Burgers heb je het beste van beide gerechten. En ze zijn ook nog ‘ns heel makkelijk om te maken!
Jerk marinade maken
Deze burgers maak je door kipgehakt te mengen met de bekende Jamaicaanse jerk marinade. Die moet normaal heel lang intrekken, omdat hij óp het vlees gaat. Bij het gehakt mengen we het erdoor, zodat je meteen kunt gaan bakken. Wel zo handig!
Van dit recept maak je 8 jerk chicken burgers. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk verdubbelen of halveren.
Ingrediënten:
- 8 hamburgerbroodjes
- 1x jerk marinade volgens ons recept
- 1x spicy mango mayo volgens ons recept
- 600 gr kipgehakt
- 100 gr paneermeel
- 1 mango, in schijven
- 2 tomaten, in schijven
- blaadjes sla
- 8 plakken cheddar (smelt)kaas
- 2 uien, in halve ringen
- roomboter of olie, om in te bakken
Bereiding Jerk chicken burgers
Maak de jerk marinade door alle ingrediënten uit het recept te mixen in een blender (of gebruik ’n staafmxer). Neem 5 eetlepels van de marinade en meng die door het gehakt. Voeg paneermeel toe om het gehakt stevig te houden. Verdeel het gehakt in 8 bolletjes en druk die zo plat mogelijk. Bak de burgers in olie of boter op middelhoog vuur in enkele minuten gaar.
Snijd vervolgens de uien in halve ringen en bak die op laag vuur in wat roomboter of olie met een snufje zout. Na ongeveer 10 minuten op laag vuur zijn de uien gekarameliseerd en zoet.
Snijd de mango in schijven en gebruik de kleinere stukjes die overblijven voor het maken van de spiced mango mayo volgens ons recept.
Stel de jerk chicken burgers als volgt samen:
Half hamburgerbroodje, mayo, blaadje sla, mangoschijf, kipburger, plak cheddar, wat uienringen, schijf tomaat, mayo, hamburgerbroodje. Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.