Home *gratis recepten Ko’i lechi – Snoep van poedermelk
Ko'i lechi kos di lechi koi antilliaans snoepgoed poedermelk recept

Ko’i lechi – Snoep van poedermelk

door admin

Ko’i lechi (ook wel geschreven als kos di lechi) vertaalt men letterlijk als “dingen van melk” – en dat is precies wat dit lekkere snoepgoed is. Het wordt gemaakt van twee soorten melk en is onmisbaar bij bruiloften en andere grote feesten.  Het is een geweldig recept voor een buffet of feest, omdat je de ko’i lechi al best een tijdje van tevoren kunt maken.

Je kunt ze in een afgesloten blik of doos minstens een week goed houden zonder ze te koelen. Handig! Je kunt de snoepjes zo groot maken als je wilt. Wij maken ze zelf zó, dat ze in de bodem van een cupcake-papiertje passen. In dat geval is het recept genoeg voor zo’n 30-40 stuks.Welke poedermelk is geschikt?

We krijgen vaak de vraag welke poedermelk je kunt gebruiken voor dit recept… en of ‘coffee creamer’ ook gebruikt kan worden. Daar kunnen we kort over zijn:

Je kunt het beste de blikken poedermelk van Nestlé of Nido gebruiken. Dit is echte koemelk, waar het water uit is gehaald. Je kunt deze soms in supermarkten of toko’s vinden. Mocht je het in jouw woonplaats niet kunnen vinden, dan kun je klikken op het woord ‘poedermelk’ in de ingrediëntenlijst om het online te bestellen.

Coffee creamer kan absoluut niet worden gebruikt voor dit recept. Wist je trouwens dat creamer geheel plantaardig is? Er zit dus zelfs niets van melk in! Als je hier ko’i lechi mee probeert te maken, zul je nooit een stevig deeg krijgen, omdat het blijft oplossen in het kleine beetje water dat in de gecondenseerde melk zit. Niet doen dus! 😉

2 Soorten ko’i lechi

Er zijn twee verschillende soorten ko’i lechi. Deze versie wordt gemaakt zonder koken of bakken. Je gebruikt er poedermelk en gecondenseerde melk voor. Voor de versie die op ’t gasfornuis gemaakt moet worden (een soort fudge), kun je hier klikken.Ingrediënten:

  • 500 gram poedersuiker
  • 400 gram poedermelk
  • een snufje zout
  • 1 theelepel vanille-essence of een zakje vanillesuiker
  • 1 blik gecondenseerde melk (b.v. Friesche Vlag, bij de supermarkt)

Bereiding ko’i lechi:

Meng de poedermelk, de suiker en het zout.

Voeg de vanille toe aan de gecondenseerde melk. Meng dit daarna met de droge ingrediënten totdat het een deegje wordt.

Blijft het deeg plakken terwijl je alle ingrediënten al hebt toegevoegd? In dat geval kun je nu wat meer poedermelk toevoegen, totdat het deeg stevig wordt.

Kneed dit deegje goed en rol het daarna uit tot een dikke plak (ongeveer 1cm) – dit kan ook met de hand worden platgedrukt.Snijd de plak daarna in stukjes (of steek er vormpjes uit) en laat deze goed drogen.

tip 1: Je kunt de ko’i lechi inpakken in cellofaan folie of in stukjes vetvrij papier.

tip 2: Voor extra feestelijke ko’i lechi kun je een paar druppels voedingsmiddelenkleurstof aan de gecondenseerde melk toevoegen!

Summary
Recipe Name
Ko'i lechi / kos di lechi - Antilliaans snoepgoed van poedermelk
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1520 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend