Macaronitaart of ‘Caribbean Macaroni Pie’ is een heerlijk, eenvoudig en voordelig gerecht. 3x winnen dus! Deze versie van de macaronitaart maak je met kipfilet, ham en kaas. Met die toevoegingen kun je natuurlijk eindeloos variëren…
Dit gerecht is het perfecte bijgerecht voor een barbecue, picknick of brunch. Doordat je de macaronitaart na het bakken in stukken kunt snijden, ziet het er superleuk uit en is het handig om mee te nemen.
Van dit recept maak je ’n macaronitaart van zo’n 20 cm doorsnede. Dat is genoeg voor zo’n 6 porties.
Liever een video van de macaronitaart?
Bekijk onderstaande video om in minder dan ’n minuut te zien hoe Jennyfer en ik de macaronitaart maken:
Ingrediënten:
- 250 gr macaroni
- 250 gr kipfilet
- 2 el ‘Curaçao Hot Chicken’ kruiden*
*of gebruik ’n mengsel van zout, peper, knoflookpoeder, cayennepeper & gerookte paprika - 2 el zonnebloemolie
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- optioneel: ½ madame Jeanette peper, fijngesneden
- 75 gr hamblokjes
- 200 gr geraspte (belegen) kaas
- 4 eieren, geklutst
- Extra geraspte kaas, om te bestrooien
Bereiding macaronitaart
Kook de macaroni volgens de verpakking gaar. Het beste resultaat krijg je, wanneer je de macaroni een minuut minder lang kookt dan normaal. Spoel de macaroni na het koken af met koud water en zet het apart.
Snijd nu de kipfilet in blokjes en kruid die met de Curaçao Hot Chicken mix (of een spicy kruidenmix naar keuze). Snijd de paprika, ui en eventueel de hete peper klein.
Verhit daarna de olie in een koekenpan en bak de kipfilet, paprika, ui en peper hierin, totdat de kip bijna gaar is. Voeg daarna de hamblokjes toe en zet het vuur uit.
Neem een grote schaal en kluts hierin de eieren met de geraspte kaas. Voeg daarna de macaroni toe en ook het mengsel van kip en paprika. Wanneer alle ingrediënten in de schaal liggen, meng je ze goed door elkaar.
Verwarm nu de oven voor op 175°C.
Vet een bakblik van 20 cm in (met boter of bakspray) en stort het macaronimengsel hierin. Druk de macaronitaart goed aan en strooi er nog ’n extra laagje kaas over.
Bak de macaronitaart vervolgens in ongeveer 50 minuten gaar en goudkleurig – eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.