Home Receptengebak Antilliaanse cashewnoten cupcakes
Antilliaanse cashewnoten cupcakes bolo di cashupete

Antilliaanse cashewnoten cupcakes

door admin

Iedereen kent onze beroemde ‘bolo di cashupete’. Deze Antilliaanse cashewnotentaart mag echt op geen enkel feest ontbreken! Maar eerlijk is eerlijk… de taart is érg groot, érg machtig en ook erg duur om te maken. Je snijdt er zo’n 25 stukken van, maar soms heb je die gewoon niet nodig. In dat geval bieden deze cashewnoten cupcakes uitkomst.

Je kunt ze gemakkelijk per 12 maken met ongeveer ’n derde van de ingrediënten van de ‘bolo di cashupete’. Daarnaast kun je ze ook gemakkelijk per stuk invriezen. Het beste? Omdat we de cupcakes versieren met ’n toefje extra luchtige cashewcrème zijn ze ook een stuk lager in calorieën. Maare: wél net zo lekker als het origineel – beloofd!

Cashewnoten in de blender

Voor de gewone cashewtaart kun je de noten het beste ‘droog’ malen. In een hakmolen bijvoorbeeld. Voor deze cupcakes gaan we ’t anders doen – die gaan namelijk samen met de gecondenseerde melk, suiker en water in de blender. Ja, echt! Zo wordt het maken van deze cupcakes echt een fluitje van een cent.

Ik mocht voor dit recept de Classic 575 blender van Blendtec uitproberen. Van tevoren dacht ik dat ik de blender aan ‘de ultieme test’ (voor ons Antillianen) zou onderwerpen. Want ik zal eerlijk zijn: ik heb menig blender-motor opgeblazen met het proberen te malen van de noten. Daar kom je écht niet zo makkelijk doorheen.

Dat was deze keer ehmm… ‘een beetje anders’. Binnen 10 seconden waren de noten verdwenen en had ik een perfect gladde cashewvulling over. Die Blendtec blender is dus met vlag en wimpel geslaagd en met zijn 3PK kracht laat hij de concurrenten VER achter zich!

Dit recept is voor 12 cashewnoten cupcakes

Antilliaanse cashewnoten cupcakes bolo di cashupete

Ingrediënten:

Bereiding Antilliaanse cashewnoten cupcakes

Bak de cupcakes volgens mijn basisrecept. Ga daarna verder met het maken van de vulling. Hiervoor doe je de cashewnoten samen met de gecondenseerde melk, het water en de amandel essence in de blender. Maal dit tot een glad mengsel.

Verhit nu een pan op middelhoog vuur en doe hier de vulling in. Kook de vulling enkele minuten, totdat het donkerder van kleur is en zo dik is als pindakaas. Haal de pan daarna van het vuur en voeg de rum toe.

Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur en doe het vervolgens in een spuitzak. Spuit op de Antilliaanse cashewnoten cupcakes ’n mooie toef cashewcrème en plaats hier een Maraschino kersje op. Eet smakelijk!

Liever een video?

In onderstaande video zie je in minder dan een minuut hoe ik de Antilliaanse cashewnoten cupcakes maak:

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Summary
Recipe Name
Antilliaanse cashewnoten cupcakes • bolo di cashupete cupcakes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1519 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend