Home Recepten Vegan fried chicken van gefrituurde oesterzwammen
vegan fried chicken oesterzwammen gebakken KFC KFO kentucky fried chicken

Vegan fried chicken van gefrituurde oesterzwammen

door admin

Deze krokant gebakken oesterzwammen zijn het perfecte vegan alternatief voor KFC kip. Je zou ze daarom ook ‘vegan fried chicken’ kunnen noemen. Maar hoe je ze ook noemt… ze zijn heerlijk! Een lekker gekruid crispy laagje, stevige oesterzwammen met die lekkere umami smaak en dus 100% plantaardig.

Ik kruid deze ‘vegan fried chicken’ altijd met paprikapoeder, knoflookpoeder en uipoeder. Een beetje cayennepeper erbij, zodat ’t lekker spicy wordt. Natuurlijk kun je hiermee naar hartelust variëren. Een versie met alleen een eetlepel masala (en natuurlijk wat zout) door ’t beslag is ook heel lekker!



Waarom noem je het geen gefrituurde oesterzwammen?

Dat zal ik je vertellen! Het heeft alles te maken met de SEO. Oftewel hoe goed iets vindbaar is in Google. Er zoeken namelijk heel veel mensen op de term ‘vegan fried chicken’. Als ik het recept dan een grappige titel als ‘super dushi oesterzwammen feest’ geef, ziet precies niemand ’t. Dus ja, natúúrlijk weet ik ook wel dat ‘vegan fried chicken’ geen wetenschappelijke benaming is voor deze lekkere gefrituurde oesterzwammen. Maar ik gebruik het lekker toch!

Video van de vegan fried chicken

Bekijk in deze video hoe ik de vegan fried chicken van oesterzwammen maak:


Dit recept is voor 4 porties ‘vegan fried chicken’.

Ingrediënten:

  • 250 gr oesterzwammen
  • zonnebloemolie of frituurolie, om in te bakken

Voor het beslag



  • 100 gr tarwebloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • ’n afgestreken tl zout
  • 2 tl suiker
  • 250 gr plantaardige melk (b.v. soja)

Om te paneren

  • 100 gr tarwebloem
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl tijm
  • zout en peper naar smaak
vegan fried chicken oesterzwammen gebakken KFC KFO kentucky fried chicken

Bereiding ‘vegan fried chicken’

Zorg ervoor dat de oesterzwammen goed schoon en droog zijn. Scheur eventuele grote exemplaren in kleinere stukken.

Neem daarna twee kommen en meng in de eerste kom alle ingrediënten voor het beslag. Doe de tarwebloem in de kom en voeg dan knoflookpoeder, uipoeder, zout en suiker toe. Giet er de plantaardige melk over en meng het geheel tot ’n vloeibaar beslag.

In de andere kom meng je alle ingrediënten die je nodig hebt om de ‘vegan fried chicken’ te paneren. Dus de tarwebloem, knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, tijm en zout en peper naar smaak.



Verhit daarna de olie tot 170 graden. Dit gaat ’t beste in een frituurpan, maar kan ook door een kleine pan of wok op het vuur te zetten. In het laatste geval is een losse thermometer wel handig!

Doop nu elk stuk oesterzwam eerst in het beslag rol ze vervolgens door het droge mengsel. Laat ze daarna meteen in de hete olie glijden en bak ze in 3-5 minuten gaar en goudkleurig. Serveer de ‘vegan fried chicken’ met alleen wat zout en citroen of met je favoriete sausje – Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Op zoek naar meer vegan alternatieven voor bestaande gerechten? Probeer dan ook eens onze vegan ‘spareribs’ van tempeh of onze vegan pastechi!

Summary
Recipe Name
Vegan fried chicken van krokant gebakken oesterzwammen - RECEPT
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1493 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend