Gnocchi worden meestal van aardappels gemaakt… maar wist je dat je ze ook van pompoen kunt maken? Deze pompoengnocchi zien er niet alleen mooi uit, ze smaken ook nog ‘ns heerlijk! En het recept is heel eenvoudig.
Je kunt de pompoen gnocchi eten met tomatensaus, pesto of -zoals ik- met een zelfgemaakte salieboter. Ook die is heel eenvoudig zelf te maken met dit recept.
Dit recept is voor 4 porties
Ingrediënten:
- 1/2 ronde pompoen (ca. 500 gr)
- 350 gr bloem (meer of minder, afhankelijk van de vochtigheid van de pompoen)
- 1 ei
- Zout naar smaak
Voor de saus:
- 50 gr roomboter
- 3 salieblaadjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- zout en peper naar smaak
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- sap van ½ citroen
Bereidingswijze pompoen gnocchi:
Snijd de pompoen in blokjes en kook die ongeveer 5 minuten in licht gezouten water. Giet het water af en pureer de pompoen.
Doe de pompoenpuree in een grote kom en voeg daar het ei aan toe. Voeg de bloem beetje bij beetje toe, tot je een zacht, nog iets plakkerig deeg hebt. Pas op dat je niet te veel bloem toevoegt, anders worden de gnocchi zwaar.
Bestuif je werkblad met wat bloem. Rol het deeg vervolgens in balletjes van zo’n 2 cm. Je kunt de gnocchi vormen door ze met een vork zachtjes in te drukken, waardoor ze een geribbeld patroon krijgen, maar dit is optioneel.
Koken:
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi vervolgens in het water. Zodra ze boven komen drijven (na ongeveer 4-5 minuten), zijn ze klaar. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken.
Salieboter:
Smelt ondertussen in een koekenpan wat boter en voeg de salieblaadjes en knoflook toe. Laat de boter iets kleuren, maar niet verbranden. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de pan en bak ze kort tot ze een goudbruin korstje krijgen. Pers er vervolgens de halve citroen over uit. Serveer de gnocchi direct, met geraspte Parmezaanse kaas en zwarte peper eroverheen.
Smakelijk eten / Kome Dushi!
Probeer ook eens…
Ben je gek op recepten met pompoen? Probeer dan ook eens deze kruidige pompoensoep of onze Antilliaanse pompoenpannenkoeken!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.