Home ReceptenBrood Snelle pan de jamón
snelle pan de jamón kerstbrood recept danerolles

Snelle pan de jamón

door admin

Op de Antillen eten we rond de kerstperiode graag ‘pan de jamón’. Dat is een brood waarin ham, olijven, pruimen en rozijnen gerold zijn. Het brood wordt met vulling en al gebakken. Eigenlijk is het recept afkomstig uit Venezuela. Ook in andere Zuid Amerikaanse landen vind je ’n versie van dit ‘hambrood’ (letterlijk vertaald).

Het originele recept voor de pan de jamón vind je hier, op mijn website. Toch blijft het flink wat werk om het brood ‘from scratch’ te maken. Daarom geef ik je vandaag ook een cheat-versie van het recept.

De vulling blijft zo’n beetje hetzelfde, maar we maken deze versie met croissantdeeg. Let op: dit is dus NIET het originele recept, maar een SNELLE versie (!)

Het deeg van Danerolles

Voor deze cheater’s pan de jamón gebruik ik dus twee blikjes classic croissantdeeg van Danerolles. Dat deeg kun je kant en klaar in de supermarkt vinden. Je vindt het in de koeling, in leuke kleine blikjes.

Na opening is het deeg direct klaar voor gebruik. Je hoeft het dus niet eerst te kneden, uit te rollen en te laten rijzen. Zie je al hoe makkelijk dit recept zo gaat worden?

Van dit recept maak je één keine ‘pan de jamón’. Genoeg voor 12 plakjes.

Ingrediënten:

  • 2 bikjes Classic Croissantdeeg
  • 5 plakjes spek
  • 5 grote plakken ham
  • 15 groene olijven met piment
  • 50 gr rozijnen
  • 10 gedroogde pruimen

Bereiding snelle pan de jamón

Open de blikjes croissantdeeg en rol het deeg uit. Leg het deeg met de lange kant tegen elkaar en duw alle randen dicht, zodat je ’n mooie rechthoekige lap deeg overhoudt.

Verdeel het spek, de ham, de rozijnen, de pruimen en de olijven nu gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg losjes op en vouw de uiteinden onder de rol. Zorg ervoor dat het laatste stukje goed sluit en rol de ‘naad’ (dus waar het brood sluit) onder het brood. Leg het daarna op een met bakpapier beklede bakplaat.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Plaats de pan de jamón zo in de oven en bak hem in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin van kleur.

snelle pan de jamón kerstbrood recept danerolles
Summary
Recipe Name
Snelle versie van de Antilliaanse / Venezolaanse pan de jamón
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2336 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend