Home Receptengebak Triple Chocolate Eclairs
eclairs eclair soesjes

Triple Chocolate Eclairs

door admin

Deze spicy eclairs maak je met chocolade in het deeg, chocolade in de vulling én chocolade ganache als topping. Om ze helemaal af te maken krijgen de eclairs wat chilivlokken voor extra pit! (Als je durft, natuurlijk)

Dit recept is voor zo’n 10-12 eclairs

Ingrediënten:

voor het deeg • 100 ml water
 • 100 ml volle melk
 • 4 eieren
 • 100 gr tarwebloem
 • 100 gr roomboter
 • 1 el cacaopoeder
 • een snufje zout

voor de vulling

 • 75 gr Nutella
 • 250 ml slagroom
 • (optioneel) een zakje klop-fix

voor de ganache

 • 100 gr pure chocolade, grof gehakt
 • 125 ml slagroom

En verder…

 • chilivlokken, nootjes en/of chocorocks, om te versieren

Liever een video van de eclairs?

In onderstaande video zie je in minder dan een minuut hoe ik de triple chocolate eclairs maak:

Bereiding triple chocolate eclairs

Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Begin daarna met het maken van ’t deeg voor de eclairs.Kook het water samen met de melk in een middelgrote pan en voeg daarna de roomboter toe. Breng het mengsel opnieuw aan de kook terwijl de boter smelt.

Meng vervolgens de bloem met de cacaopoeder het zout en voeg dit in één keer toe aan het mengsel. Roer daarna krachtig tot een bal ontstaat. Het mengsel mag een sissend geluid maken. Haal nu het pannetje van het vuur en voeg één voor één de eieren toe onder voortdurend roeren.

Let op: Pas wanneer één ei volledig is opgenomen mag je het volgende ei door het deeg mengen. Het deeg moet uiteindelijk zo dik worden als stevige pap; het mag op de bakplaat niet gaan uitlopen. Voeg tenslotte het laatste (vierde) ei daarom alléén toe wanneer het deeg nog niet uitvloeit.Doe het deeg daarna in een spuitzak en spuit daarmee 10-12 streepjes van zo’n 8 cm op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de eclairs over, want ze groeien nog iets! Bak de eclairs vervolgens 25-30 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak ondertussen de vulling door de slagroom samen met de Nutella stijf te kloppen. Voeg eventueel een zakje klop-fix toe voor extra stevigheid. Plaats de vulling in de koelkast totdat je de eclairs gaat vullen.

Wanneer je de eclairs gaat vullen, maak je ook de ganache door de gehakte chocolade te smelten op laag vuur. Doe er daarna de slagroom door en roer, totdat het een glad mengsel is.

Doe de vulling voor de eclairs in een spuitzak en spuit elke eclair ermee vol. Dit gaat het beste als je er van tevoren ’n gaatje in prikt en een spuitmondje met kleine opening gebruikt.Doop de eclairs vervolgens in de ganache en bestrooi ze met wat stukjes pure chocolade (ik gebruikte ‘chocolate rocks’) en een paar chilivlokken voor extra pit. Eet smakelijk!

Summary
Recipe Name
Triple Chocolate Eclairs - spicy recept via SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2048 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend