Home Receptengebak Vegan bananen cupcakes
vegan bananen cupcakes apenkoppen Katja

Vegan bananen cupcakes

door admin

Heerlijke bananen cupcakes versierd met kokosroom en een apenkop van Katja. Want wist je dat die tegenwoordig ook helemaal vegan zijn?

Je kan er niet omheen: er wordt steeds meer plantaardig gegeten. En dat is een mooie ontwikkeling! Want waarom zou je nog dierlijke producten gebruiken als het niet persé hoeft? Tegenwoordig vind je voor bijna alle ‘standaard’ producten wel ’n plantaardige variant. En ook wat recepten betreft komen er steeds meer plantaardige variaties.

Soms probeer ik zo’n vegan recept en dan denk ik… “Nee, laat maar”. Het komt dan niet in de buurt van het origineel. Maar in dit geval ligt het anders: deze vegan bananen cupcakes zijn zó lekker dat ik ze nu liever op deze manier maak dan met eieren en boter.

Niet alleen zijn ze op deze manier gezonder (want minder vet), maar ze zijn zó extreem luchtig dat ik eigenlijk niet begrijp waarom er ooit eieren in het recept zijn gedaan. Kijk maar eens naar de video, dan zul je zien hoe fluffy en zacht deze cupcakes zijn!

Van dit recept maak je 12 cupcakes.

Ingrediënten:

  • 2 (over)rijpe bananen
  • 50 ml zonnebloemolie*
    *of gebruik ararchide-, soja- of maïsolie
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 el kristalsuiker
  • 175 gr tarwebloem
  • 8 gr (½ zakje) bakpoeder
  • Een snufje zout

Om te versieren:

  • 250 ml vegan slagroom*
    b.v. op basis van kokos of soja
  • 2 el poedersuiker
  • 12 apenkoppen (Katja)
vegan bananen cupcakes apenkoppen Katja

Bereiding vegan bananen cupcakes

Schil de bananen en prak ze fijn in een grote kom. Voeg er daarna de olie, bruine suiker en kristalsuiker aan toe en meng het geheel goed door elkaar.

Zeef nu de bloem boven de kom en voeg ook het bakpoeder en het zout toe. Roer het geheel tot een glad beslag. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.

Vet daarna een cupcakevorm in met bakspray of gebruik cupcakepapiertjes om hem te bekleden. Verdeel het beslag vervolgens over de 12 vormpjes.

Bak de vegan bananen cupcakes in 18-20 minuten gaar en goudkleurig, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze vervolgens goed afkoelen op een rooster.

Klop ondertussen de vegan slagroom met de poedersuiker stijf. Spuit op elke cupcake een toef room en maak de cupcakes af met een apenkop. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Op zoek naar meer van mijn plantaardige recepten? Hier vind je ze allemaal!

Summary
Recipe Name
Vegan bananen cupcakes met frosting • SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2284 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend