Home Receptenhoofdgerechtengroenten Vegan fried rice met jackfruit rendang
vegan fried rice met jackfruit rendang van rootzz of nature recept

Vegan fried rice met jackfruit rendang

door admin

Vandaag een lekkere vegan maaltijd boordevol kleur en smaak! Deze ‘vegan fried rice’ maak je met kokos, wortel en spinazie. Ik maakte dit recept in samenwerking met Rootzz of Nature. Hun nieuwe jackfruit rendang maakt het bordje helemaal af!

Het recept is geschreven voor 4 personen. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen. En heb je wat over? Dan kun je het in een tupperwarebakje invriezen. Na ontdooien kun je het dan met ’n eetlepel water in de magnetron terug opwarmen.

vegan fried rice met jackfruit rendang van rootzz of nature recept

Jackfruit rendang van Rootzz of Nature

In dit recept maak ik gebruik van de jackfruit rendang van Rootzz of nature. Lekkere stukjes jackfruit die zijn gestoofd in een kruidige saus met kokos, gember en citroengras. Het fijnste van dit product? Je hoeft ‘m alleen nog even op te warmen en dan kun je meteen beginnen met eten!

Wist je dat dit product wordt gemaakt van gedroogde jackfruit uit Oeganda? Omdat de jackfruit voor transport gedroogd wordt, hoeft hij niet gekoeld te blijven, weegt hij minder én neemt hij een stuk minder plek in. Dat is nog eens een efficiënte en duurzame manier van vervoeren!

Je vindt de jackfruit rendang nu in het koelschap van Albert Heijn. In één verpakking zit 300 gram. Dat is ruim voldoende voor twee porties.

Liever een video van de vegan fried rice?

In onderstaande video kun je in 30 seconden zien hoe ik de vegan fried rice met jackfruit rendang maak:

Ingrediënten (voor 4 porties):

  • 350 gr basmatirijst
  • 50 gr geraspte kokos
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterwortel, geraspt
  • 150 gr spinazie, fijngehakt
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 verpakkingen jackfruit rendang
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 2 el pinda’s, grof gehakt
  • Partjes limoen

Bereiding vegan fried rice

Was de basmatirijst enkele malen in ruim water, totdat het water bijna doorzichtig is. Kook de rijst vervolgens met 300 ml water, de geraspte kokos, de kurkuma, het zout en de kokosmelk in ongeveer 15 minuten gaar op héél zacht vuur. Dit mag natuurlijk ook in een rijstkoker.

Snipper ondertussen de ui, rasp de wortel en hak de spinazie fijn. Verhit de zonnebloemolie in een wok op matig vuur en fruit hierin de ui en wortel, totdat de ui glazig ziet. Dit duurt zo’n 3 minuten.

Zet het vuur nu hoog en voeg de rijst, de komijn, de koriander en de fijngehakte spinazie toe en roerbak dit nog zo’n 5 minuten.

Verwarm ondertussen de jackfruit rendang in een klein pannetje. Haal beide pannen van het vuur en serveer de vegan fried rice met wat van de jackfruit. Bestrooi het gerecht met de chilivlokken, bosui en pinda’s en geef er een partje limoen bij. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op jackfruit als vleesvervanger? Probeer dan ook eens deze lekkere jackfruit burger!

  • Dit recept is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan fried rice met jackfruit rendang - SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2286 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend