Home ReceptenBrood Wentelteefjes bakken • zó worden ze het lekkerste!
wentelteefjes bakken zelf french toast maken recept

Wentelteefjes bakken • zó worden ze het lekkerste!

door admin

Wentelteefjes of French Toast vind ik echt puur comfort food. Het recept is oorspronkelijk bedacht uit nood, om oud brood ‘n nieuw leven te geven. Maar eerlijk is eerlijk: wentelteefjes zijn gewoon de overtreffende trap van boterhammen. Er zijn weinig dingen zo lekker als dat dubbelgebakken brood in een ‘jasje’ van melk en ei.

Wat suiker en kaneel eroverheen en smullen maar! Of pak eens écht groots uit en ga voor ‘n topping van bessen, aardbeien of appel. Je kunt er zelfs ‘n Elvis sandwich van maken met plakjes banaan, pindakaas en gekarameliseerde bacon. Zo krijgen die oude boterhammen als wentelteefjes ‘n ‘glam up’ waar je u tegen zegt!



Het recept voor deze wentelteefjes is heel simpel. Je maakt ze dan ook in een paar minuten. Met het beslag kun je overigens eindeloos variëren. Gebruik in plaats van melk eens kokosmelk voor ‘n lekker tropisch tintje. Of ga voor ‘vegan wentelteefjes’ met een beslag van plantaardige melk (b.v. sojamelk) en twee eetlepels speltmeel.

Van mij krijg je in ieder geval het oude, vertrouwde recept voor wentelteefjes. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 250 ml (volle) melk
  • 8 sneetjes brood
  • 40 gr roomboter, ongezouten
wentelteefjes bakken zelf french toast maken recept

Bereiding wentelteefjes

Neem een diep bord en kluts daarin de eieren met de vanillesuiker, de kaneel en de melk. Klop het geheel goed door elkaar, totdat het een homogeen mengsel is.

Je kunt ervoor kiezen om de korstjes van het brood te verwijderen voordat je de wentelteefjes maakt. Ik doe dat zelf niet – met korstjes zijn de wentelteefjes net zo lekker en… hallo – het idee was toch om oud brood op te maken? 😉



Verhit een klontje boter in een koekenpan op matig vuur.

Doop de sneetjes brood in het melkmengsel en leg ze in de hete pan. Bak de wentelteefjes in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Tijdens het bakken draai je ze natuurlijk één keer om, zodat ze aan beide kanten kleur krijgen.

Ga zo door, totdat alle wentelteefjes zijn gebakken. Serveer ze met een klontje boter, suiker en kaneel. Of ga voor ‘n exotische topping met vers fruit, kokos en rozijnen geweekt in rum!

Probeer ook eens…

Op zoek naar meer recepten met brood? Probeer dan ook eens onze broodpudding of deze lekkere Cubano sandwich uit de film ‘Chef’!



Summary
recipe image
Recipe Name
Wentelteefjes bakken • Zo maak je zelf de allerlekkerste!
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 2031 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend