Caribische coconut tiramisu

Coconut Tiramisù

Probeer Coconut Tiramisù

Zin in iets lekkers en tropisch? Probeer dan eens deze Caribische coconut tiramisù! Geen alcohol, geen koffie, maar wel superlekker en geschikt voor bijna iedereen. Dit dessert mixt de zachte Italiaanse mascarpone met de tropische smaak van kokos. Het is perfect om je gasten te verrassen of jezelf eens lekker te verwennen.



Je maakt dit recept met onder andere coconut cream en (natuurlijk!) gecondenseerde melk.

Liever een video?

In onderstaande video zie je in een minuut hoe ik de kokos tiramisu maak:

@superdushichef

COCONUT TIRAMISÙ… het beste van 2 werelden toch? . Wat heb je nodig? . • 150 ml coconut cream • 250 gr mascarpone • ½ blikje gecondenseerde melk • 50 gr geraspte kokos • Lange vingers • Kokosvlokken • 8 Raffaello bonbons . Zo maak je het: . • Klop de coconut cream stijf, net als slagroom. • Mix de coconut cream met mascarpone en gecondenseerde melk tot een gladde mix. • Doe de geraspte kokos erbij. • Doop de lange vingers in melk en leg ze in een schaal. • Smeer de helft van je mix over de lange vingers. • Leg nog een laagje lange vingers erop. • Doe de rest van je mix eroverheen. • Strooi er wat kokosvlokken over. • Leg de Raffaello bonbons erop. • Zet het even in de koelkast en klaar is je zomerse tiramisu! . . . . #superdushichef #superdushi #jurinoignacio #antilliaanseten #antiyanotik #tiramisu #coconut #fusion #recepten #makkelijkerecepten #dessert

♬ origineel geluid – JURINO | Super Dushi Chef 😉 – Jurino | SUPER DUSHI CHEF®

Dit recept is voor 8 porties.

Ingrediënten:

  • 150 ml coconut cream*
  • 250 gr mascarpone
  • ½ blikje gecondenseerde melk
  • 50 gr geraspte kokos
  • Lange vingers
  • 200 ml melk (of gebruik amandelmelk)
  • Kokosvlokken, om te versieren
  • 8 Raffaello bonbons

*Coconut cream is een dikkere versie van kokosmelk, die je kunt opkloppen net als slagroom

Bereiding Caribische coconut tiramisu:

  1. Klop de coconut cream stijf, net zoals slagroom.
  2. Mix de coconut cream met mascarpone en gecondenseerde melk tot een gladde mix.
  3. Doe de geraspte kokos erbij.
  4. Doop de lange vingers in melk en leg ze in een schaal.
  5. Smeer de helft van je mix over de lange vingers.
  6. Leg nog een laagje lange vingers erop.
  7. Doe de rest van je kokos-mix eroverheen.
  8. Strooi er tenslotte wat kokosvlokken over.
  9. Leg de Raffaello bonbons op de coconut tiramisù – eet smakelijk!

Zet het even in de koelkast en klaar is je zomerse tiramisu! Eet smakelijk!



Probeer ook eens…

Ben je gek op toetjes met ’n twist? Probeer dan ook eens deze muffins met passievrucht of onze tiramisù met ponche crema

Summary
recipe image
Recipe Name
Coconut tiramisù - de Italiaanse klassieker in 'n nieuw jasje!
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2184 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Of probeer dit eens: