Probeer Coconut Tiramisù
Zin in iets lekkers en tropisch? Probeer dan eens deze Caribische coconut tiramisù! Geen alcohol, geen koffie, maar wel superlekker en geschikt voor bijna iedereen. Dit dessert mixt de zachte Italiaanse mascarpone met de tropische smaak van kokos. Het is perfect om je gasten te verrassen of jezelf eens lekker te verwennen.
Je maakt dit recept met onder andere coconut cream en (natuurlijk!) gecondenseerde melk.
Liever een video?
In onderstaande video zie je in een minuut hoe ik de kokos tiramisu maak:
Dit recept is voor 8 porties.
Ingrediënten:
- 150 ml coconut cream*
- 250 gr mascarpone
- ½ blikje gecondenseerde melk
- 50 gr geraspte kokos
- Lange vingers
- 200 ml melk (of gebruik amandelmelk)
- Kokosvlokken, om te versieren
- 8 Raffaello bonbons
*Coconut cream is een dikkere versie van kokosmelk, die je kunt opkloppen net als slagroom
Bereiding Caribische coconut tiramisu:
- Klop de coconut cream stijf, net zoals slagroom.
- Mix de coconut cream met mascarpone en gecondenseerde melk tot een gladde mix.
- Doe de geraspte kokos erbij.
- Doop de lange vingers in melk en leg ze in een schaal.
- Smeer de helft van je mix over de lange vingers.
- Leg nog een laagje lange vingers erop.
- Doe de rest van je kokos-mix eroverheen.
- Strooi er tenslotte wat kokosvlokken over.
- Leg de Raffaello bonbons op de coconut tiramisù – eet smakelijk!
Zet het even in de koelkast en klaar is je zomerse tiramisu! Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op toetjes met ’n twist? Probeer dan ook eens deze muffins met passievrucht of onze tiramisù met ponche crema
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.