Buffalo Wings
Een klassieker uit de Amerikaanse keuken: buffalo wings. Knapperig van buiten, sappig vanbinnen en overgoten met een pikante, boterige saus die verslavend lekker is. Serveer ze zoals het hoort: met frisse selderijstengels, worteltjes en een blue cheese óf ranch dip om het vuur te blussen. Perfect voor een late night snack of als party starter.
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de kip
- 1 kg kippenvleugels
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl bakpoeder
- 1 el maïzena
- Olie om te frituren (of om te sprayen bij gebruik van airfryer/oven)
Buffalo saus:
- 100 gr ongezouten roomboter
- 100 ml Hot Sauce
- 1 tl witte azijn
- 1 tl knoflookpoeder
- snufje zout
- 1 el bruine suiker
Bereiding Buffalo Wings
Meng de kippenvleugels met het zout, de peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, bakpoeder en maïzena. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken zodat de smaken goed kunnen intrekken en de coating kan drogen.
Kies dan je favoriete methode om de kip te bakken:
- Frituurpan: Verhit olie tot 175°C en bak de wings in 10–12 minuten goudbruin en knapperig.
- Airfryer: Verwarm voor op 200°C. Leg de vleugels in het mandje, spray licht in met olie en bak 20 minuten. Halverwege even omkeren.
- Oven: Verwarm voor op 220°C. Leg de vleugels op bakpapier, draai ze halverwege om en bak in totaal ±40 minuten tot ze knapperig zijn.
Ga nu verder met het maken van de Buffalo Saus: Smelt de boter in een pannetje. Voeg de hot sauce, witte azijn, knoflookpoeder, zout en bruine suiker toe. Roer goed door en laat 2 minuten zachtjes pruttelen tot de saus glad en glanzend is.
Doe de gebakken kippenvleugels in een grote kom en giet de warme Buffalo saus erover. Hussel goed door zodat elke vleugel bedekt is met die heerlijke saus.
TIP: Serveer de Buffalo wings “zoals het hoort”, met stukken bleekselderij en een Blue Cheese dip. De dip maak je zó:
Blue Cheese Dip
- 100 gr blauwe kaas*, verkruimeld
- 100 gr mayonaise
- 75 gr zure room
- 1 el witte wijnazijn of citroensap
- 1 kleine teen knoflook (fijngehakt of geperst)
- zout & zwarte peper naar smaak
- eventueel een scheutje melk, om te verdunnen
*Voor de kaas kun je bijvoorbeeld Gorgonzola, Danish Blue of Blue D’Auvergne gebruiken.
Meng alle ingrediënten voor de dip in een schaaltje en roer goed, totdat de saus glad is. Eet smakelijk / Kome Dushi!
Probeer ook eens…
Ben je gek op chicken wings? Probeer dan ook eens deze versie met yoghurtmarinade of Antilliaanse wings met tamarinde






Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.